سختی گیر

سختی گیر دستگاه تصفیه آب - آب رو پالایش پایدار

سختی چیست؟

برای توضیح ساده و درک بهتر به این مثال دقت کنید : درجداره لوله ها و درون کتری و سماورها یک ماده سفید رنگی (رسوب)نگاه شما را جلب می نماید این ماده سفید رنگ از ترکیبات : کربنات ، سولفات سدیم ، منیزیم ، آهن ، منگنز ، استرانسیم بوجود آمده است که بیشترین علت و دلیل سختی در آب گذر آبهای زیر زمینی از لایه های مختلف خاک می باشد .سختی آب یا HARDNESS تا زمانی که مورد استفاده قرار نگرفته به خودی خود مشگلی ندارد ولی به محض استفاده در مصارف گوناگون شرب و یا صنعت به مرور زمان تاثیر خود را می گذارد

مشکلات بوجود آمده از سختی آب

1. در صنایع نساجی و رنگرزی که آب از عوامل موثر در این صنعت میباشد وجود سختی در آب باعث افت کیفیت محصول تولیدی میگردد.
2.مشگل بعدی سختی آب در سیستم دیگ بخارخرابی زود هنگام و توقفهای ناخواسته آن به دلیل سختی موجود در آب که رسوب کرده است .
3.وجود سختی آب میزان قدرت شویندگی مواد صابونی را کاهش میدهد بطوریکه با حذف سختی آب میزان راندمان این فرایند بالای 90 % میرسد.
4. میزان بالای سختی در آب باعث بوجود آمدن سنگ کلیه ، مثانه و باعث سوء هاضمه میشود که این سختی در آب برای سلامتی انسان کاملا مضر است.
5. وجود سختی آب در برجهای خنك كننده، چیلر و سایر سیستمهای حرارتی و برودتی به مرور زمان رسوب کرده و باعث کاهش راندمان آنها و یا از كار افتادن كل سیستم میشود.
6. سختی آب عامل رسوب در دیگهای بخار ، كه باعث كاهش راندمان و در نتیجه بالا بردن دما برای جبران كسری انتقال حرارت و در مقابل افزایش مصرف سوخت ، و در صورت عدم توجه به میزان سختی آب که عامل رسوب است با گرم شدن بسیار بالای سطح فلزی منجر به ترکیدگی می گردد.

سختی موجود در آبها به دو دسته تقیسم میشوند: :

سختی موقت

منظور از سختی موقت : ، سختی است که در صورت حرارت دادن به املاح موجود در آب ( بی کربنات کلسیم و منیزیم ) به صورت غیر محلول در می آید.

سختی دائم

منظور از سختی دائم ، سختی است که مکانسیم آن کاملا بر خلاف سختی موقت میباشد . وقتی املاح موجود در آب را حرار ت میدهیم به سرعت رسوب میکنند که باعث بوجود آمدن مشگلات زیادی در بویلر ها و مبدل های حرارتی و… میشود . بطوریکه لایه های رسوب در جدار ها و و دیوار هاا تاسیسات حرارتی و برودتی آسیب های فراوانی را بوجود آورده که از بارز ترین آنها کاهش بازدهی آنها و افزایش مصرف انرژی میشود.

سیستم های سختی گیر:

برای حذف سختی آب راههای زیادی بر اساس میزان سختی آب وجود دارد البته سختی آب در کشور ها ی جهان متفاوت است اما در ایران میزان سختی آب برابر است با یك گرم كربنات كلسیم در 100 لیتر آب 1 میلی‌گرم در لیتر(PPM) که متداول ترین و رایج ترین روش فقط برای حذف سختی آب می توانن به سختی گیر های رزینی ( تبادل یونی ) و سختی گیر های شمیایی اشاره کرد . در موتور خانه ها به دلیل بالا نرفتن مصرف سوخت و کاهش انرژی وو مقرون به صرفه بودن ، نیاز به تصفیه آب یا کاهش سختی آب از اهمیت بسیاری بر خوردار است که پیشنهاد ما برای از بین رفتن گرفتگی لوله هایی موتور خانه سختی گیر رزینی با شرایط سیستمی که دارا میباشد قادر به جدا سازی آهک هیدراته میباشد .

سختی آب به 4 دسته تقسیم میشود:

● سختی آب سبک که محدود آن بین 0تا 75 میباشد .
● سختی آب سخت که محدود آن بین 150 تا 300 میباشد .
● سختی آب خیلی سخت که محدود آن بزرگتر از 300 میباشد .
● سختی آب نسبتا” سخت که محدود آن بین 75 تا 150 میباشد .

یکی از مرسوم ترین پیشنهاد ها برای حذف سختی آب ، سیستم سختی گیر رزینی است . این سیستم ها مورد استفاده در صنعت تصفیه آب ، از لحاظ بدنه سختی گیر بصورت فلزی و یا سختی گیر با بدنه FRP ( فایبرگلاس ) که اکثرا” به صورت استوانه ای شکل است سطوح داخل آن با رنگگ اپوکسی صیغل داده شده که باعث بالا بردن طول عمر سیستم و از خوردگی جلوگیری می شود.داخل مخازن سیستم سختی گیر پر شده از ذرات رزین که فرایند تبادل یونی توسط این رزین ها انجام میشود . با ورود آب سخت به سختی گیر یون های کلسیم و منیزیم محلول در آب با عبور از بستر رزین با یون سدیم جایگزین می شوند البته بستر رزین ها می تواند ثابت یا شناور باشد .این تبادیل یونی تا زمانی که تمامی یون های سدیم رزین ها با کلسیم و منیزیم آب تعویض شوند پا برجاست . پس از این زمان به تدریج بازده فرآیند سختی گیر کاهش می یابد.در این شرایط رزین ها می بایست دوباره بازیابی و احیا شود .که احیا مجدد رزین ها با عبور از محلول کلرید سدیم (نمک طعام)از بستر رزین انجام می پذیرد. در قسمت تحتانی سیستم سختی گیر که در زیر رزینها قرار گرفته است برای به هدر نرفتن از یک صفحه مشبک به همراه موتد معدنی ( سیلیس ) پر شده است.

روش محاسبه ظرفیت سختی گیر رزینی

Water Softener Capacity (Grain) =( (Flow rate (gpm) x 60 x Washing Cycle (hr) x Water Hardness (ppm)) ) / 17.1

7000 grain= 0.4536 Kgr

1 gal = 3.785 Lit

این شرکت افتخار دارد برای صنایع مختلف بر اساس نیاز و هدف آنها سیستم های سختی گیر طراحی ، تولید ، سازنده دستگاه سختی گیر ، محاسبات فنی ظرفیت سختی گیر ، وارد کننده سیستم های سختی گیر (رزینی – الکترو مغناطیسی – مغناطیسی) و به عنوان مجری سیستم سختی گیر و سیستم های تبادل یونی جهت هرگونه خدمات محاسبه سختی گیر ، طراحی – ساخت و تولید سختی گیر ، خرید سختی گیر، فروش و خدمات پس از فروش سختی گیر و خدمات فنی تعمیرات دستگاه سختی گیر، بهینه سازی فرآیند سختی گیر آب در دیگ های بخار و بویلرها و راهنمایی و مشاوره در خصوص طراحی در ظرفیت سختی گیر ، کنترل و حذف سختی آب دیگ بخار، بویلر ها و تعمیر و تعویض لوازم جانبی و یدکی ، فروش ، خرید رزینن کاتیونی در سیستم سختی گیر آب اعلام آمادگی می نماید.

پارامترهای اساسی در انتخاب سختی گیر :

●سختی آب ورودی
●نوع و ظرفیت رزین
●سیکل احیا و شستشو
●دبی آب ورودی به سختی گیر

مزایای استفاده ازسختی گیر :

● کاهش آب مصرفی.
● کاهش مصرف سوخت.
● کاهش هزینه راهبردی.
● نگهداری آسان واقتصادی.
● فرایند رسوب زدائی و حذف رسوبات پیشین.
● عدم استفاده ازموادشیمیائی جهت رسوب زدائی.

مشخصات فنی سختی گیر شرکت آب رو پالایش پایدار :

سختی گیر تصفیه آب - آب رو پالایش پایدار

●مخزن دستگاه سختی گیر از جنس ورق کربن استیل مطابق استاندارد و مجهز به دریچه آدمرو جهت بازدید و یا فایبرگلاس
●قابل ارائه به سه صورت: دستی ،نیمه اتوماتیک،تمام اتوماتیک جهت شستشو معکوس
●سیستم های پخش کننده و جمع آوری آب همراه با نازلهای مخصوص
●استفاده از مرغوب ترین رزین های کاتیونی و آنیونی با ظرفیت بالا
●دارای عدسی های استاندارد و دریچه های بازدید در ابتدا و انتها
●به سه لایه رنگ اپوکسی جهت پوشش بدنه داخلی
●لوله کشی از جنس گالوانیزه PVC و یا پلی اتیلن
●مخزن نمک از جنس پلی اتیلن ،فلزی و یا بتنی
●دارای پخش کن های مقاوم از جنس PVC
●یک لایه شن سیلیس دانه بندی شده
●شیر تخلیه هوا و مانومتر